Al bijna 20 jaar Pietro e Calore

Pietro e Calore betekend letterlijk "Peter en Warmte". Pietro e Calore is één van de weinige specialisten op het gebied van houtgestookte cv-installaties en pellet cv-ketels al dan niet gecombineerd met zonneboilers, waarmee u geheel onafhankelijk van gas of warmtepomp uw woning of bedrijfsruimte duurzaam verwarmt. Wij leveren aan particulieren en bedrijven en beschikken over jarenlange ervaring met deze techniek.

Voor ieder budget is er een geschikte duurzame oplossing aan te leveren.  Biomassa is de komende jaren de grootste duurzame energiebron in de wereld en goedkoper dan gas of elektra. Bovendien is het een CO2-neutrale energiebron, u bespaart dus niet alleen in de portemonnee maar ook het milieu!

 

Stukje geschiedenis...

De oprichter en eigenaar is Peter Gorter en de familie Gorter had in de jaren '30 van de vorige eeuw een mechanisatiebedrijf in Roodeschool en omdat tijdens de oorlog de benzine erg schaars was, bouwden zij tijdens de oorlog auto's en vrachtauto's die aangedreven werden door hout- en turfvergassers. Hierbij wordt het gas wat vrijkomt bij de gedeeltelijke verbranding van turf (of hout) gebruikt als brandstof.
Om in voldoende brandstof te voorzien, werd in diezelfde periode door zijn opa S.K. Gorter tevens het Turfveredelingsbedrijf "Emmerhout" gestart. 

 

Jaren later wordt hetzelfde principe nog steeds gebruikt door eigenaar Peter Gorter van Pietro e Calore.

 

 

Sorteer op
© 2014 - 2024 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel