Navigatie

Zonneboilers zijn ideaal te combineren met een pelletketel of een hout cv-kachel.

Een zonneboiler verwarmt je kraanwater met behulp van de zon en slaat het op in een vat. Zo hoeft je pellet- of gas cv-ketel niet zo hard meer te werken wanneer jij warm water gebruikt. Je bespaart zo tot 70% op pellets of gas voor warm water. Daarnaast beperk je de CO2 uitstoot van je huishouden aanzienlijk. Een zonneboiler is verkrijgbaar vanaf €2000 (na subsidie).

Een zonneboiler kan ook op een combiboiler worden aangesloten, zodat het naast tapwater ook cv-water verwarmd. De zonnecollectoren ondersteunen dan ook de cv.

Een zonneboiler bestaat uit zonnecollectoren op je dak en een boilervat. De collectoren nemen warmte op en geven die af aan het kraanwater in het boilervat. Je cv-ketel werkt zo minder hard, maar zorgt er wel voor dat jij nooit onder een koude douche staat. Voor een gezin van 4 á 5 personen betekent dit een besparing van gemiddeld 440 m3 per jaar. Bij een gasprijs van € 0,78 per m3 bespaar je dan jaarlijks € 343.

Er zit nog tot eind 2020 subsidie op de zonneboilers.  Neem contact met ons op voor informatie 0113 548982 of via info@pietrocalore.nl

Sorteer op
© 2014 - 2020 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel