Set 3: Pelletketel + 200 liter zonneboiler

Artikelnummer: Set 3
Artikel 3 van 4
€ 14.588,00 (inclusief btw)

Pelletgestookte CV ketel + 200 liter zonneboiler voor 2-3 personen.

Een pelletketel is een ‘dichte pelletkachel’ welke niet wordt ingezet voor verwarming in de ruimte zelf, maar voor de verwarming van een CV systeem. Een cv pelletketel heeft geen glasruit en geen directe warmte uitstraling. Er zijn tussenvormen, maar het echte verschil wordt duidelijk aan de hand van de keuring van het toestel. Een pelletketel is gekeurd volgens de EN303-5 normering. Een CV pelletkachel is gekeurd volgens de EN14785 normering. De normering voor pelletketels is strenger wat betreft uitstoot van fijnstof, CO en NOX ten opzichte van die van CV pelletkachels.

Famar kompact 20 pelletketel

 • Vermogen 21.1 kW totaal
 • Vermogen naar CV 19.5 kW
 • Rendement 92.2%
 • Gewicht 370 kg
 • Pelletvoorraad 60 kg
 • Automatische reiniging van de brander en asafvoer naar ascontainer
 • Automatische reiniging van de wisselaar
 • Afmetingen 117 cm breed x 56,3 cm diep x 133,3 cm hoog
 • Touch screen bediening
 • Pelletketel is geheel voor geïnstalleerd en alle techniek goed bereibaar via 3 deuren
 • Rookgasafvoer en cv-zijdige aansluitingen aan bovenzijde van toestel

Thermostaat
Een thermostaat is een 
schakelaar die schakelt op een vaste of een in te stellen temperatuur.
In het laatste geval is er sprake van een instelbare thermostaat. Deze kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een bepaalde 
temperatuur in een systeem te handhaven door iets aan of uit te schakelen, zoals het regelen van de mate van energie aan- of afvoer. Het hart van eenvoudige thermostaten is een bimetaal; deze bestaat uit twee verbonden metalen reepjes met een verschillende uitzettingscoëfficiënt. Door het verschil in uitzetting trekt het geheel bij temperatuurverandering krom, zodat bij een bepaalde temperatuur een schakelaar omgezet wordt.

Retourwaterverhoger
Deze klep zorgt er voor dat het water in de cv-pelletkachel niet onder de 55 graden komt wanneer de kachel gestookt wordt. Op deze manier wordt condens vorming in de kachel en in het rookkanaal voorkomen.

Driewegklep
Wanneer er nu in huis warm water wordt getapt, stroomt water door de tapwateraansluiting van de cv ketel. Op deze leiding zit een sensor en de computer van de cv ketel krijgt een signaal dat er watervraag is. Vervolgens stuurt de computer een motor aan welke de driewegklep in een andere stand zet. Nu gaat het cv water uit de warmtewisselaar niet meer naar de radiatoren maar naar de platenwisselaar of voorraadboiler om daar het tapwater te verwarmen. Bij het dichtdraaien van de warm waterkraan gaat de driewegklep weer terug in de standaard positie en de woning wordt weer verwarmd.

200 liter solarboiler 2-3 personen
Een zonneboiler is een installatie die gebruikmaakt van de zonnestraling om water te verwarmen. Goed voor milieu én portemonnee, want: u beschikt over goedkoop warm water in huis voor sanitair gebruik (bad, douche enz.). Zonne-energie is nu eenmaal kosteloos in tegenstelling tot aardgas of stookolie. 

2x collector á 2,06 m3
De zonnecollector is een onmisbaar onderdeel van de zonneboiler. De zonnecollector is een belangrijk en tevens ook het meest zichtbare onderdeel van de zonneboiler. De zonnecollector wordt namelijk op uw dak geïnstalleerd en is hierdoor zichtbaar voor uw omgeving. De werking van een zonnecollector is eigenlijk heel simpel en lijkt op dat van een tuinslang. Wanneer een tuinslang in de zon ligt, wordt het water in de tuinslang vanzelf warm. Een zonnecollector werkt via een vergelijkbaar principe. De zonnecollector vangt zonlicht op en gebruikt deze warmte voor het verwarmen van een vloeistof. Deze vloeistof kan een temperatuur van wel 90 graden Celcius bereiken. De opgewarmde vloeistof wordt via een buizensysteem naar het voorraadvat gestuurd dat gevuld is met leidingwater, waardoor het water wordt verwarmd. Wanneer de vloeistof in het buizensysteem is afgekoeld, wordt het weer teruggepompt naar de zonnecollector om opnieuw op te warmen.

Solarpompgroep
De solar pompgroep heeft een zeer energiezuinige modulerende pomp en dit in combinatie met de lage weerstand in de pompgroep resulteert in een zeer laag energieverbruik om de warmte uit de zonneboiler te verplaatsen. De pompgroep is geschikt om uw solarvloeistof te circuleren tussen uw warmte opslag en uw zonneboiler.

Inlaatcombinatie
De inlaatcombinatie is een overdrukventiel voor de bescherming van boilers. Als een boiler gaat opwarmen dan zet het water uit, dit water moet ergens naar toe anders zou de druk te hoog oplopen in de boiler en zal het vat op de zwakste plaats gaan lekken.

Schuindakmontageset
Bevestiging zonnepanelen op schuine daken. Bij de ontwikkeling van zonnepaneel montagesystemen voor schuine daken zijn montagegemak en snelheid belangrijke aandachtspunten. Als het gaat om schuine daken komt er echter nog een belangrijk aandachtspunt bij: flexibiliteit. Er zijn immers vele soorten schuine daken met elk hun vereisten voor een gedegen bevestiging, zoals pannendakenstaaldakengolfplaatdaken en felsnaaddaken. Met natuurlijk voor ieder schuin dak de juiste, veilige dakbevestiging.

 

© 2014 - 2024 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel