Klover DUAL 27,4 kW (keramiek) - hybride CV-kachel

Artikel 4 van 18
€ 10.290,00 (inclusief btw)

De Klover DUAL is een kachel met 2 toestellen in één: Een houtkachel gedeelte en een pelletkachel gedeelte. 

Het is een prachtig toestel welke uw gehele woning kan verwarmen, doordat de kachel op de cv wordt aangesloten.

U heeft de keus om  hout of pellets of beide brandstoffen tegelijk te stoken. 

De bekleding van de kachel is van gespoten staal of keramiek. Beide uitvoeringen staan op deze site vermeld.

De DUAL is geheel voor geïnstalleerd met pomp, expansie, beveiligingen ed.

 

De voorkant, bovenzijde en zijkanten zijn van keramiek.

Voorzien van dubbelglas 

Koele deurgrepen

Optie: Wifi module

 

Totaal vermogen 27.4 kW (hout + pellets)  

Totaal vermogen naar CV 17.7 kW (hout + pellets)

Totaal vermogen via straling 4.8 kW

Vermogen op pellets  4,7 - 16.1 kW

Vermogen op hout 11.3 kW

Tankinhoud pellets 30 kg

Rookkanaal 180 mm

Rendement op pellets 93%

Rendement op hout 91,9%

Geschikt voor woning van +/- 680 m3

Afmetingen 87x63x110cm bxdxh

Gewicht 330 kg

 

DUAL is een hout- / pelletkachel met een uniek en verfijnd innovatief ontwerp.

De deuren zijn voorzien van dubbel keramisch glas, vaste "koude" handgrepen, zachte en ronde lijnen en handgemaakte en gedecoreerde keramieke panelen zijn slechts enkele van de bijzonderheden van dit product. De complete en standaard hydraulische uitrusting, het "SICURO top" veiligheidssysteem, het zeer hoge verbrandingsrendement en de lage emissies maken DUAL tot een uniek product in de wereld.

 

HOGE OPBRENGST AAN DE INSTALLATIE.  Het ontwerp van het wisselaar gedeelte in de kachel zorgt voor een optimale warmteafgifte naar het water van het verwarmingssysteem. Hierdoor behaalt de kachel een zeer hoog rendement van 91,6% tot 93%

 

TOTALE COMPATIBILITEIT. De thermokachel is compatibel met elke cv-ketel.

MAKKELIJK TE INSTALLEREN. De hydraulische componenten die nodig zijn voor een correcte installatie op het systeem zijn allemaal op de thermokachel gemonteerd, er hoeft dus geen technische ruimte te worden gecreëerd. Bij afwezigheid van elektriciteit gaat het vuur automatisch uit. Door het keramieken bovenplaatje op te tillen, kun je eenvoudig te ontluchter en drukregelaar bereiken. Ook de reiniging van de rookgaspassage is hier te bedienen via twee zijknoppen.

MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN. Het reinigen van de rookgasdoorvoer is snel en eenvoudig. Door de twee zijknoppen met de hand te bedienen, reinigt u de zijdoorlaat van de uitgaande rookgassen. Alle as valt op onderin het toestel en is deze ruimte is gemakkelijk toegankelijk door de twee reinigingsopeningen onder het rookkanaal te openen.

 

ALLE STANDAARD. De standaard uitrusting omvat: systeem "SICURO top", elektronische regeleenheid, systeemcirculatiepomp, recirculatiepomp, gesloten expansievat, veiligheidsklep, systeemwaterdrukmeter, ontluchtingsklep, terugslagklep, aftapkraan boiler, veiligheidsthermostaat, rookgasafvoer drukschakelaar, gesloten verbrandingskamer, "Dubbel verbrandingssysteem", "Glasreinigingssysteem", automatische rookregistratie aan de houtzijde, thermostatisch ventiel voor verbrandingslucht aan de houtzijde, stelvoetjes.

 

TWEE IN EEN. Twee volledig gescheiden verbrandingskamers, één voor de pellet en één voor het hout, garanderen een maximale benutting van de vlam en de uitgaande rookgassen. Daarom behaalt het toestel hoge rendementen met een zeer lage uitstoot in de atmosfeer. De kachel heeft maar een enkele schoorsteen nodig en maakt de installatie van de thermokachel in elke omgeving mogelijk zonder kosten voor een 2e rookgasafvoer.

 

PELLET ONTMOET HOUT.  Het stoestel kan alleen met pellets werken, alleen met hout, met hout met de mogelijkheid om de pellets automatisch aan te zetten zodra de temperatuur van het ketelwater daalt, met pellets en hout tegelijk. Met de weekprogrammering kan de pellet automatisch worden aangestoken tot 4 keer per dag gedurende de hele week. De grote pellettank (48 kg) zorgt voor een uitstekende bedrijfsautonomie met lange laadintervallen.

 

GEMAKKELIJK HOUT TE LADEN. Het laden van hout in de Dual gaat snel en gemakkelijk, aangezien de deur van de verbrandingskamer zich op een handige positie bevindt en hoog genoeg is om deze handeling voor iedereen gemakkelijk te maken. Bi-Fire Mid is ook uitgerust met een bepaald rookregister aan de houtzijde dat automatisch opent telkens wanneer het hout wordt geladen, om vervelende rookontwikkeling tijdens deze handeling te voorkomen.

 

OPTIMALE VERBRANDING. De verbranding van pellets wordt "gestuurd" door de elektronische regeleenheid en daardoor wordt voor de juiste hoeveelheid verbrandingslucht gezorgd. Om hetzelfde resultaat te bereiken met hout, hebben we op de Dual een speciale thermostatische klep geïnstalleerd die de verbrandingsluchtinlaat geleidelijk afsluit wanneer het ingestelde temperatuurniveau bereikt is met behulp van de speciale hendel.

 

RECIRCULATIEPOMP. Om een ​​maximale warmte-uitwisseling te verkrijgen tussen de ontwikkelde warmte, het systeemwater en het sanitair water, hebben we op de Dual een recirculatiepomp geïnstalleerd. Hierdoor wordt de warmtedoorgang tussen rook en water geoptimaliseerd en wordt het gevaar van mogelijke condensatie vermeden.

 

© 2014 - 2024 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel