Bericht van Rijksdienst voor ondernemend nederland

Gepubliceerd op: 23 december 2019 | Gewijzigd op: 24 december 2019

Het budget van € 160 miljoen voor de ISDE in 2019 is overtekend. Dat wil zeggen dat er meer aanvragen zijn ontvangen dan er budget beschikbaar is. Wat betekent dit voor u als aanvrager?

Sinds de aangekondigde wijzigingen voor 2020 in de Kamerbrief van 12 november is het aantal aanvragen sterk toegenomen. Dit heeft tot gevolg dat het budget voor ISDE in 2019 voor het einde van 2019 is overtekend.

Gevolgen voor zakelijke aanvragers

  • Zolang het budget toereikend is, worden aanvragen afgehandeld. Aanvragen die buiten de budgetgrens vallen, worden afgewezen. Voor meer informatie over de budgetgrens, zie de alinea onderaan dit bericht.
  • Heeft u een aanvraag ingediend voor warmtepompen of zonneboilers in bestaande bouwwerken of in bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018? En heeft u hier nog niet in geïnvesteerd? Dan kunt u in het nieuwe jaar opnieuw een aanvraag indienen.

Gevolgen voor particuliere aanvragers

  • Zolang het budget toereikend is, worden aanvragen afgehandeld. Aanvragen die buiten de budgetgrens vallen, worden afgewezen. Voor meer informatie over de budgetgrens, zie de alinea hieronder.
  • Ontvangt u een afwijzing omdat het budget is uitgeput, dan kunt u in het nieuwe jaar uw aanvraag opnieuw indienen. Gaat het om een pelletkachel of biomassaketel, dan moet u uw aanvraag voor 1 juli 2020 doen. Gaat het om een warmtepomp of zonneboiler, dan moet u uw aanvraag uiterlijk 31 december 2020 doen.

U kunt in 2019 tot en met 31 december 17.00 uur een aanvraag indienen.

Budgetgrens

De budgetgrens is in de laatste week van november bereikt. Dit betekent dat de aanvragen die in december 2019 zijn ingediend in ieder geval een afwijzing op basis van budgetuitputting ontvangen.

Door de grote hoeveelheid aanvragen ontvangt u pas vanaf januari een besluit van ons, als u uw aanvraag na eind november heeft ingediend. Na ontvangst van deze afwijzing kunnen particulieren in 2020 hun aanvraag opnieuw indienen. Hernieuwde aanvragen voor pelletkachels of biomassaketels kunt u indienen tot 1 juli 2020. Na deze datum vervalt die mogelijkheid.

 

© 2014 - 2020 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel