Bio Tec 45 Lambda

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

De BioTec-L houtvergassers bestaat uit een serie van 3 ketels met een nominaal vermogen van 25 tot 45 kW. De BioTec-L ketels zijn ontworpen voor het met hout verwarmen van kleine en middelgrote woningen of kleinere bedrijfsgebouwen.

Het  houtvergassings principe zorgt voor een volledige verbranding van de brandstof. Er kan tot 550 mm lang hout in de verbrandingskamer van de ketels worden geladen. De brandduur van één vulling van hout duurt ten minste 4 uur bij nominale vermogen en kan worden uitgebreid tot een hele dag indien er minder warmte vraag is.  

De ketel kan de gloed van het vuur zelfs 12 uur aanhouden, dat betekent dat u in deze periode de verbrandingskamer opnieuw kunt vullen, zonder dat het hout opnieuw moet worden aangestoken. De ketel wordt bestuurd door de ingebouwde ketelregeling met behulp van de lambdasonde, regelkleppen voor de primaire en secundaire luchtinlaat en het toerental van de rookgasventilator.

De BioTec-L houtvergassers zijn klasse 5 ketels met een zeer lage stofuitstoot en emissie waardes. 

Houtvergassingsketels worden geïnstalleerd in combinatie met een buffervat voor de opslag van de energie die de ketels produceren.  Vanuit de buffer kan het centrale verwarmingssysteem weer verwarmd worden. Neem contact met ons op voor info en prijzen van een komplete installatie. Hieronder ziet u een voorbeeld van een dergelijke installatie. Er zijn echter vele verschillende installatieschema mogelijk, met en zonder warm tapwater productie.

 

© 2014 - 2023 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel