tijdelijk niet leverbaar

AQUA 20 CV-haard + CV-kit+pelletmodule

Vorige Artikel 8 van 15 Volgende

Met deze haarden kunt u altijd vuur, sfeer en warmte hebben in huis. Op de haard wordt namenlijk een pelletmodule aangesloten. De pelletbrander wordt in de bodem van de haard geïnstalleerd en de pelletvoorraadbak met pellettoevoersysteem komt naast of achter de haard te staan. De positie van de pelletbak is variabel, zie foto's.

Deze combihaard is nl. met hout en houtpellets te stoken. U kunt het hout bijvoorbeeld aansteken met de pellets en daarna met hout verder stoken. U kunt de haard ook alleen op houtpellets laten branden of automatisch overlaten schakelen van hout naar pellets als het hout is opgebrand.

Zodra de haard op pellets brandt, wordt de grootte van het vuur geregeld aan de hand van de cv-water temperatuur of een kamerthermostaat.

Volledig voorgeïnstalleerde haard van Moretti. De AQUA 20 is de kleinste CV-haard van deze combiserie van Moretti.

De CV-kit betaat uit::

-CV-pomp, 1 gesloten expansievat , ontluchter, 1 open expansievat met vlotter, 1 interne warmtewisselaar waardoor het cv-systeem van uw woning gescheiden is van het cv-water in de haard.. Als deze componenten zijn reeds voorgemonteerd op uw haard. 

De L-serie CV-haarden is het resultaat van jaren van onderzoek en ontwikkeling.

De bijzondere constructie van de wisselaar - middels deflectors - maakt dat de maximale hoeveelheid warmte wordt benut uit het hout. Dit is goed voor zowel het milieu als voor uw portemonnee. Hout is nog steeds een van de meest economische energiebronnen.

De binnenzijde van de haard is bekleed met hitte bestendige stenen, welke warmte opnemen en waardoor de verbranding verbeterd. De haard is ook voorzien van een tweede verbranding, doordat er zuurstof extra wordt toegevoegd aan het haardvuur. Dit zorgt ook weer voor een hoger rendement.

De rookgasremmers boven in de haard verhogen het rendement van de verwarming en zorgen ervoor dat de rookgassen een verplichte pad door de haard moeten volgen. Dit maakt het systeem gemakkelijk te reinigen en voorkomt de opbouw van creosoot die anders efficiëntie kunnen verminderen. Via een schuifmechanisme regel je perfect de trek van de haard en ook de warmte produktie.

De liftdeur kan ook zijdelings worden geopend, waardoor het makkelijk is om het glas te reinigen.

De digitale regeleenheid registreert de temperatuur van het water in de haard en stuurt de circulatie pomp aan. Verder heeft deze display ook een alarm functie. Als de cv-water temperatuur 80 graden bereikt, gaat er een akoestisch signaal pieken.

Alle MORETTI haarden zijn standaard voorbereid om een pellet module op aan te sluiten.

 

 

Gegevens AQUA 20                 

Vermogen   20 kW
Rendement op hout

78.3 %

Rendement op pellets84.5%
Pelletvoorraadtank70 kg
Te verwarmen ruimte  460 m3
Rookgasafvoer  250 mm
Gewicht  210 kg

      

© 2014 - 2022 www.houtcvholland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel